RSS
May 16

Новини

Продават за 17 милиона лева най-големия завод за траверси

Заводът за стоманобетонни конструкции и изделия – ЗСКИ в Свищов се предлага за продажба. Цената, която се иска за него, възлиза на 17 288 904 лева. Предприятието е разположено в западната индустриална зона на крайдунавския град.

 

Според статистиката: 66 678 са работещите русенци в областта

Трима от всеки 10 души в Русенско, работещи в сферата на услугите, са в търговския бранш, сочат данните

 

Allianz: Спестяванията за пенсия ще движат благосъстоянието в много държави

 

Повишаването на спестяванията за пенсия ще се превърне в движеща сила за паричното благосъстояние в САЩ и много държави от Европа и Азиатско-тихоокенския регион. Това прогнозира Ренате Финке, старши анализатор в Allianz в проучване, публикувано в доклада на компанията "Демографски пулс". Според него до 2020 г. световният пенсионен пазар ще нараства средно с по 4.7% годишно, или общо с 66 на сто, въпреки негативните ефекти от сегашната криза. Това означава, че активите, събирани за пенсия, ще нараснат от 22 трилиона евро на 36 трлн. евро за десет години.

 

Близо 600 хил. души разчитат на помощи от държавата

Близо 600 хил. души са получавали социална помощ от държавата миналата година. Повечето от тях са инвалиди, но има и много самотни родители, възрастни, сираци и учащи, чиито домакинства са с доход по-нисък от определен минимум. Това показва изследване на Института за пазарна икономика (ИПИ) за хората, които са зависими от помощта на държавата.

 
Още статии...