RSS
May 16

Новини

Информационна среща „Работете внимателно! Пазете живота и здравето си!” се провежда утре в Пазарджик

На 2 февруари, в Пазарджик ще се проведе информационна среща под мотото „Работете внимателно! Пазете живота и здравето си!” с цел ограничаване на производствения травматизъм. Събитието е организирано от Министерството на здравеопазването, Община Пазарджик, РЗИ-Пазарджик и „Медия Експерт Груп” 2011 в рамките на проект „Информирани и здрави”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд.

 

Инспекцията по труда ги натисна, фирмите платиха 210 000 лева забавени заплати

ShareЗабавени заплати в размер на 210 хиляди лева са изплатени след намесата на Инспекцията по труда в Кърджали през януари. 30 са нарушенията по заплащането на труда във фирмите, предимно от текстилния и търговския бранш. През януари са извършени 118 проверки, като съставените актове за констатираните 567 нарушения на здравословните и безопасни условия на труд са 98.

 

Вземете бележка за получените заплати

При напускане на една фирма трябва да вземете бележка за доходите, които сте получили от нея през текущата година. Тази бележка трябва да се представи на новия работодател при постъпване при него. Тя ще се използва в края на годината при преизчисляване на дължимите данъци.

 

В кризата стажовете са шанс и за студентите, и за бизнеса

Практическото обучение във фирмите повишава качеството на обучението във вуз
Отдавна се спори доколко обучението, което предлагат българските университети, е практически ориентирано и доколко подготовката е предимно теоретична. В последните години диалогът на макрониво между висшите училища и бизнеса обикновено се свежда до две реплики: "Кадрите, които наемаме, не са достатъчно практически подготвени и ние трябва да инвестираме отново в обучението им", казват работодателите. "Ние даваме широкопрофилна подготовка, а и бизнесът не инвестира в осъвременяване на обучението и материалната ни база", отвръщат леко обидени ректорите.

 
Още статии...