RSS
May 16

Kаква е издръжката необходима за дете на 8 години?

Въпрос: Здравейте, Майка съм на дете на 8 годишна възраст. Към момента отглеждам детето си сама. Интересува ме според статистически данни каква е издръжката необходима на дете в тази възраст. Питането ми е свързано с факта, че към момента издръжка на детето е недостатъчна /100лв./ И двамата с баща му се осигуряваме на заплати над средните за страната. Детето е с диагностицирана бронхиална астма, флуороза на постоянни зъби.
Благодаря ви.

 

Отговор: Институтът за социални и синдикални изследвания (ИССИ) при КНСБ извършва периодични изследвания за установяване на необходимата издръжка на дете във възрастовата категория от 4 г. до 13 г.

За м. септември 2012 г. (за който период има данни) средномесечната необходима издръжка на дете в горепосочената възрастова категория е 466 лв. В тази сума се включват средства за храна съобразно калорийните нормативи, нехранителни стоки, образование, здравеопазване, облекло, обувки, жилище, транспорт и т. н. Това са необходими средства за нормалното възпроизвеждане на дете във възрастова група от 4 до 13 г. според ИССИ.

Михаела Тодорова - Ст. експерт - юрист в Направление "Социална защита, безопасност и здраве при работа"

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови