RSS
Feb 19

Статии

60 % от българите, които емигрират, нямат намерение да се върнат в България

60 процента от българските граждани, които емигрират, нямат намерение да се върнат в България. Това показва проучване, което беше представено на организирана от КТ "Подкрепа" конференция за движението на работната сила в ЕС.  Само една трета от кандидат-емигрантите са казали, че ще заминат временно. Най-желаната дестинация за емиграция въпреки кризата остава Гърция.

 

България е еврочленката с най-голям дял на сивата икономика

Делът на сивата икономика у нас е над 32 на сто, което извежда страната ни на първо място в Евросъюза. Средното за него е 19 процента или общо 2 трилиона евро годишно. В страни като Австрия, Холандия и Люксембург сивият сектор е под 10 на сто. След България пък в негативния списък се подреждат Румъния и балтийските страни.

 

59% от българите без нито лев за черни дни

59% от българите нямат спестен нито лев за спешни нужди. За сравнение в Европа без такъв фонд са 43 на сто, показва проучване на ING.
Ние обаче сме по-стриктни при разходите за почивката. 84% у нас планират предварително бюджета и 74 на сто се придържат към него. В Европа ясен финансов разчет си правят 71 на сто от хората, като само 52% от тях го спазват.

 

Да се почувстваш фермер в Родопите

Стадото на фермата, наброяващо около петстотин животни, се отглежда на свободна паша.Струва си да рискуваш, заслужава си дори да си безразсъден, само и само за да постигнеш мечтите си! Доказва го съдбата на фермерите Бети и Ники Василеви, собственици на най-голямото стадо аборигенни говеда у нас. В района на община Маджарово Родопите са приютили в пазвите си няколко забравени от времето селца, сред които и Горно поле. Именно в това почти обезлюдено кътче се намира стопанството и къщата за гости на Бети и Ники, наречена не случайно „Дивата ферма”.

 

Няма да има драстичен ръст на безработицата до края на годината

Няма повод за притеснения, че нещо се е случило различно от традиционното равнище на безработица. За периода 1991 до 2009 година наблюдаваме ръст на безработицата и на броя на лицата, които са регистрирани, като ръстът е от 12 хиляди до 46 хиляди.

 
Още статии...